ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ένοχοι οι 11 από τους 13 κατηγορούμενους για τα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα του Rosetta

Ηράκλειο: Ένοχοι οι 11 από τους 13 κατηγορούμενους για τα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα του Rosetta
Φωτογραφία αρχείου από την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011, όπου εικονίζονται κούτες από δύο φορτηγά με περίπου 350.000 πακέτα τσιγάρα το καθένα. Τα φορτηγά οδηγούσαν Έλληνες και εντοπίστηκαν από άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Τα τσιγάρα είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα σε παξιμάδια EUROKINISSI/Συνεργάτης

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι 11 από τους 13 κατηγορούμενους για τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων με το φορτηγό πλοίο «Rosetta».

Το πλοίο με σημαία Τανζανίας είχε εντοπιστεί το Νοέμβριο του 2015, ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου, με επταμελές πλήρωμα.

Στον αιγυπτιακής υπηκοότητας καπετάνιο του σκάφους το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων.

Στα έξι μέλη του πληρώματος (όλοι επίσης Αιγύπτιοι) επέβαλε ποινή έξι χρόνων.

Στους δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, που είχαν προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο με το αλιευτικό τους για τη μεταφορά του παρανομου φορτίου, επιβλήθηκαν στον πρώτο δέκα χρόνια φυλάκισης και στον δεύτερο έξι χρόνια.

Επίσης, το Εφετείο επέβαλε έξι χρόνια κάθειρξης στον ιδιοκτήτη της αγροικίας όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα τσιγάρα, καθώς και στον ιδιοκτήτη των φορτηγών που θα τα μετέφερε.

Για τους τέσσερις Έλληνες το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες δύο ακόμη Έλληνες κατηγορούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ