ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος της Τσεχίας εγκαινίασε το νέο προξενείο της χώρας του στη Ρόδο

Ο πρόεδρος της Τσεχίας εγκαινίασε το νέο προξενείο της χώρας του στη Ρόδο
Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν μιλά σε εκδήλωση για την 25η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στην Πράγα. Οι σωματοφύλακές του κρατούν ανοιχτές ομπρέλες για να τον προστατέψουν από τα αυγά και τις ντομάτες που πετούν οι συγκεντρωμένοι Matej Divizna/Getty Images

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ειδικά στη Ρόδο, έναν τόπο με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία, εξέφρασε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν (Miloš Zeman), που βρίσκεται στο νησί για να παραστεί στις εργασίες του φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» που θα ξεκινήσουν αύριο το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας παρέστη στα εγκαίνια επαναλειτουργίας του προξενείου της Τσεχίας στο νησί (δεν λειτουργούσε εδώ και πέντε χρόνια).

Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.

Μιλώντας για τη Ρόδο, επισήμανε ότι είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του και ειδικά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τονίζοντας ότι θα συμβάλει και ο ίδιος για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί.

Στην τελετή εγκαινίων του προξενείου παρέστησαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Ευάγγελος Μανδρακός, αντιδήμαρχοι, καθώς και ο πρέσβης της Τσεχίας στη Ελλάδα Γιάν Μπόντυ (Jan Bondy).

Σε συνομιλίες που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου, ο πρόεδρος της Τσεχίας εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα της Ρόδου που διεκδικεί τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.


Διαβάστε ακόμη:

Ο Τσέχος πρόεδρος που δεν θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Ιωάννινα: Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Φράντς Κάφκα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ