Ξαφνική αλλαγή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα: Καταιγίδες και χαλάζι σε Κοζάνη και Σέρρες
Καταιγίδα δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία
EurokinissiΞεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα η απότομη αλλαγή του καιρού που αναμενόταν μετά τις συνθήκες καύσωνα που χτύπησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες την χώρα.
Μετά την σημερινή κορύφωση ζέστης όπου το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κεσλσίου, ισχυρές καταιγίδες, δυνατός αέρας και χαλαζόπτωση έπληξαν την περιοχή του Μαυροδενδρίου, στον Δήμο Κοζάνης αλλά και την περιοχή Αχλαδοχώρι Σερρών.
Εκτακτο δελτίο επειδίνωσης του καιρού
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μπουρίνια αναμένεται να διαδεχθούν από το απόγευμα της Παρασκευής (27/6) τον καύσωνα που «επελαύνει» στη βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναμένεται:
- Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο (28/6) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς και την Κυριακή (29/6) δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
- Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παύση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/6).
- Οι άνεμοι από το Σάββατο (28/6) σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και την Κυριακή (29/6) θα φτάνουν έως 9 μποφόρ στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου και έως 8 μποφόρ στην Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Μπορντό - Νεκροί δύο πυροσβέστες
18:33
ΚΟΣΜΟΣ
Για νέο κύμα δασμών σε 60 χώρες ετοιμάζεται ο Τραμπ - Θα αντικαταστήσουν τους προσωρινούς του 10%
18:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηβασιλείου: Είμαστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια στο Ορμούζ - Πρωταγωνιστούμε σε συζητήσεις
18:13
ΕΛΛΑΔΑ
Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη - Πορτοκαλί προειδοποίηση σε τρεις περιοχές
18:02
ΕΛΛΑΔΑ