Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ναύπακτο - Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες
Υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (29/6) από τις δυνάμεις πυρόσβεσης η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Ναύπακτο και η οποία έφτασε πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Από την φωτιά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε κατάσταση εγρήγορσης υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων λόγω των ανέμων.
«Καταγράφονται μικρές αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων στην περιοχή Πλατανίτης», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, προκειμένου να τις θέσουν υπό έλεγχο, πριν πάρουν διαστάσεις».
Παράλληλα, ο κ. Γκίζας ανέφερε η φωτιά έφθασε κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Άνω Πλατανίτης, χωρίς να τα πλησιάσει διότι ήταν καταλυτική η παρέμβαση των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων».
Νωρίτερα αναφερόμενος στα αίτια της πυρκαγιάς είχε δηλώσει: «Όλοι οι παράγοντες είναι πιθανοί αναφορικά με το το πώς ξεκίνησε η φωτιά, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να αποσοβηθεί ο κίνδυνος».
Τέλος δεν παρέλειψε να τονίζει τον καθοριστικό ρόλο στο έργο της πυρόσβεσης που είχαν τα μηχανήματα του Δήμου Ναυπακτίας, αφού άνοιξαν ζώνες πυροπροστασίας, ώστε να ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναύπακτος: Σε μικρές διάσπαρτες εστίες καίει η φωτιά - Ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων
Δήμαρχος Ναυπάκτου για τη φωτιά: Όλοι οι παράγοντες είναι πιθανοί, προέχει να αποσοβηθεί ο κίνδυνος
Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Ναύπακτο - Μήνυμα για απομάκρυνση από το 112
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27
Την πρώτη κούκλα Barbie με αυτισμό κυκλοφόρησε η Mattel
09:18