ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Μερικοί θέλουν αφελληνισμό και αποχριστιανισμό

Ιερώνυμος: Μερικοί θέλουν αφελληνισμό και αποχριστιανισμό
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε», τόνισε ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος προς μαθητές από την Ορεστιάδα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα και οι οποίοι τον επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Αρχιεπισκοπή.

«Ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς έχασαν», ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε σε άλλο σημείο πως είναι κρίσιμα τα χρόνια και ότι μας ζηλεύουν.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα τον περασμένο Απρίλιο είχε επισκεφθεί το 2ο Γυμνάσιο και είχε προσκαλέσει τους μαθητές να επισκεφθούν την Αθήνα. Τη φιλοξενία, τη σίτιση και τις επισκέψεις των μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους και στις ιερές μονές έχει αναλάβει το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ