Συνελήφθησαν δύο άτομα για διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομικός
PIXABAYΣτη σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 29χρονης που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια προχώρησαν άντρες της αστυνομίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο 43χρονος και η 29χρονη τα ξημερώματα της Παρασκευής διέρρηξαν κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Ανάληψης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την ίδια περιοχή.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης, πλην όμως ο 43χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουλίου είχαν διαρρήξει , επιπλέον, 5 καταστήματα και 4 οικίες από τα οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 2.550 ευρώ και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες πραγματοποίησαν συναλλαγές αξίας 65,30 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Οπαδικά τα κίνητρα της δολοφονίας 15χρονου στην Καλλιθέα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
21:50
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
21:41
Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις» προειδοποιεί η Europol
21:33
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 86 εκατομμύρια ευρώ
21:29