Σε ελληνικό έδαφος πέρασε η φωτιά που ξέσπασε στην Αλβανία - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πυροσβέστες σε κατάσβεση πυρκαγιάς
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)Σε ελληνικό έδαφος κατακαίει πλέον η φωτιά που ξέσπασε στην Αλβανία το προηγούμενο 24ωρο στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης .Το πρωί της Δευτέρας (7/7) όπως έγινε γνωστό η πυρκαγιά εισήλθε στο στο ελληνικό έδαφος, κοντά στην περιοχή του Τσαμαντά Θεσπρωτίας.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Θεσπρωτία, με 6 οχήματα και 20 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ, καθώς και πτητικά μέσα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ήδη στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αλβανία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), έπειτα από σχετικό αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας, παρ’ όλο που μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Μετρό: Αλλαγές και σήμερα στη Γραμμή 3 λόγω εργασιών - Ποιες ώρες αποσύρονται οι συρμοί
04:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εντάσσονται επιπλέον 500.000 εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο
03:00
Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρνούν τα ρολόγια μία ώρα πίσω
02:00
Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Έως 27 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις
01:00