ΕΛΛΑΔΑ

Με αυτό το όνομα κυκλοφορούσε η Πόλα Ρούπα

Με αυτό το όνομα κυκλοφορούσε η Πόλα Ρούπα
EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Χριστίνα Αρβανίτη, επιχειρηματίας». Με αυτά τα πλαστά στοιχεία κυκλοφορούσε μέχρι και πριν λίγο καιρό η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του φυλακισμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Η Ρούπα που παραμένει εξαφανισμένη μαζί με τον εξάχρονο γιο της, χρησιμοποίησε τα πλαστά στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το CNN Greece για να ενοικιάσει και το ελικόπτερο με το οποίο επιχείρησε πριν λίγους μήνες να βοηθήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Μαζιώτης, αλλά και άλλα ηγετικά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης, και είναι στη διάθεση του CNN Greece, η Ρούπα είχε επικοινωνήσει μέσω e-mail με την εταιρία που της ενοικίασε το ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα η ναύλωση του ελικοπτέρου έγινε με διαμεσολάβηση μεσίτριας εταιρίας με έδρα τη περιοχή της Γλυφάδας και μάλιστα η μεσιτεία αυτή έγινε μέσω άλλης εταιρίας με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Στις επικοινωνίες της η Ρούπα και με τις δυο εταιρίες χρησιμοποίησε το όνομα Χριστίνα Αρβανίτη.

Οι Αρχές από την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε με αυτό το όνομα και επίθετο, ενώ όλα δείχνουν ότι άρχισε να χρησιμοποιεί άλλο πλαστό ονοματεπώνυμο λίγο πριν τη ληστεία στη Μαλεσίνα όπου η καταζητούμενη έφυγε με τους συνεργούς της με πάνω από 180.000 ευρώ.

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται αυθεντία στην κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων και αυτό είναι κάτι που σίγουρα το έμαθε και στη Ρούπα, λένε οι Αρχές και πιστεύουν, ότι η Ρούπα θα επιχειρήσει τρομοκρατικό χτύπημα για να δείξει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι ζωντανή τρομοκρατική οργάνωση παρά το «ξεδόντιασμα» με τις συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία. Όμως στόχος θα παραμένει πάντα, λένε οι αστυνομικοί, να βγάλει από τη φυλακή το σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ