ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ στους δέκα δεν πληρώνουν εισιτήριο σε λεωφορεία - τρόλεϊ

Οκτώ στους δέκα δεν πληρώνουν εισιτήριο σε λεωφορεία - τρόλεϊ
ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ - Eurokinissi

Οκτώ στους δέκα επιβάτες δεν πληρώνουν εισιτήριο για τις μεταφορές τους με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας, η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ ) μεγαλώνει όλο και περισσότερο με την εισιτηριοδιαφυγή να γιγαντώνεται.

Τα έσοδα του φετινού Αυγούστου ήταν ακόμη λιγότερα απ’ ότι πέρυσι. Αναλυτικά το 2015 συγκεντρώθηκαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος το ποσό δεν ξεπέρασε τα 5. Να σημειωθεί πως η μισθοδοσία των εργαζομένων ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια.

Αρκετοί από τους επιβάτες με την δικαιολογία της ανεργίας και εκμεταλλευόμενοι την σχετική διευκόλυνση εισέρχονται στα μέσα χωρίς να πληρώσουν τα αντίτιμο.

Το πρόβλημα δεν σταματά στον ΟΣΥ αλλά προχωρά και στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς. Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) είχε για το 2015 έσοδα 111,5 εκατ. ευρώ και έξοδα 144 εκατ. ευρώ. Αναγκαστικά λοιπόν θα χρειαστεί παρέμβαση του κράτους για να σώσει την κατάσταση, με μια έκτακτη επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια χρονική περίοδο η Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ εμφάνισε συνολικά κέρδη σχεδόν 300 εκατομμύρια, ενώ τα έξοδα έφτασαν στα 377 εκατ. ευρώ.

«Φωνές» μιλούν για ζημιές άνω των 130 εκατομμυρίων ευρώ, αν δεν βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ