Ρόδος: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι τουρίστες που κατηγορούνται για εμπρησμό
Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι αμερικανοί τουρίστες που είχαν συλληφθεί για εμπρησμό σε δασική περιοχή της Ρόδου.
Σύμφωνα με την dimokratiki οι δύο ανήλικοι ηλικίας 15 και 14 ετών με καταγωγή από τις ΗΠΑ είχαν συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση στις 5 Ιουλίου στις Πηγές Καλλιθέας.
Κρατήθηκαν προσωρινά σε χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, λόγω της ανηλικότητας τους έπειτα από συνεννόηση με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.
Η απολογία των παιδιών – «Δεν είχαμε πρόθεση»
Στα απολογητικά τους υπομνήματα, οι δύο μαθητές περιέγραψαν με λεπτομέρεια τι συνέβη εκείνο το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά στις Πηγές Καλλιθέας.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, έλαβαν από τα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης ένα πακέτο σπίρτα με τα ονόματα του ζευγαριού – δώρα που είχαν δοθεί σε όλους τους καλεσμένους. Μέσα από περιέργεια και ενθουσιασμό, απομακρύνθηκαν από τον χώρο και δοκίμασαν να ανάψουν ένα σπίρτο.
Τότε, όπως ανέφεραν, ο ένας κάηκε ελαφρά στο δάχτυλο, άφησε το σπίρτο να πέσει και προκλήθηκε μικρή φωτιά στο έδαφος.
Προσπάθησαν να τη σβήσουν με νερό και πατώντας με τα παπούτσια τους, χωρίς επιτυχία. Τρομοκρατήθηκαν, κρύφτηκαν, και τελικά επέστρεψαν στους γονείς τους.
Και οι δύο ανήλικοι δήλωσαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγγνώμη. Υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση εμπρησμού και πως το περιστατικό θα έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί ως αμέλεια.
Η φωτιά, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών, περιορίστηκε σε ένα τετραγωνικό μέτρο ξηρών χόρτων, ωστόσο βρισκόταν εντός δασικής έκτασης, γεγονός που ενεργοποίησε το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο περί εμπρησμού (άρθρο 265 ΠΚ).
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36