Μπαράζ ελέγχων σε ενοικιαζόμενα θαλάσσια μέσα αναψυχής - Εκατοντάδες παραβάσεις και πρόστιμα
Θαλάσσια σπόρ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GRΑπό τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 2.965 έλεγχοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής και βεβαιώθηκαν 265 παραβάσεις, ενώ καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 79.760 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΚ Λιμένα 20.
Οι έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου εντατικοποιημένης εποπτείας και ασφάλειας που εφαρμόζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Με εντατικούς ελέγχους, ξεκάθαρες οδηγίες και γρήγορη εφαρμογή του σχεδίου, φροντίζουμε ώστε το καλοκαίρι των Ελλήνων και των επισκεπτών μας να είναι ασφαλές και λειτουργικό», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως το υπουργείο παραμένει σε επιχειρησιακή εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.
«Η ασφάλεια στη θάλασσα και στις παραλίες δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι ζήτημα δημόσιας ευθύνης. Δεν εφησυχάζουμε, δεν κάνουμε εκπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
Ελεγχοι για την ναυαγοσωστική κάλυψη
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις 663 πολυσύχναστες παραλίες της χώρας, έχει ήδη ελεγχθεί άνω του 99%, με το 89% των παραλιών να διαθέτει εγκατεστημένη και ενεργή ναυαγοσωστική παρουσία.
Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες επιδόσεις των τελευταίων ετών, αποτέλεσμα συστηματικού συντονισμού, συνεχούς πίεσης στους εμπλεκόμενους φορείς και στοχευμένων παρεμβάσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Θερμαϊκό
Τρεις λουόμενοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε Σύρο, Ρόδο και Κρήτη
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Αλάσκα - Eίχε επίκεντρο την περιοχή Γιάκουτατ
10:10
Nature: Τα επιστημονικά γεγονότα που αναμένουμε το 2026 - Από τη Σελήνη στον πυθμένα των ωκεανών
10:00
Εκτροπή οχήματος στον Κηφισό με δύο τραυματίες - Μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο
10:00
Πιερρακάκης: Χρονιά ευκαριών το 2026 με ανάπτυξη, επενδύσεις και τους πολίτες στο επίκεντρο
09:50