Δολοφονία Αγία Παρασκευή: Καρέ - καρέ η μεταγωγή των συλληφθέντων - Η κυνική ομολογία του δράστη
Η μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα
Νίκος Ραζής / CNN GreeceΛίγο μετά τις 10:00 αναχώρησαν από τη ΓΑΔΑ οι πέντε συλληφθέντες με προορισμό την Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, με τον φωτογραφικό φακό του CNN Greece να καταγράφει τη διαδικασία.
Την εμπλοκή τους στην υπόθεση έχουν ομολογήσει ο εκτελεστής και σύντροφος της πρώην συζύγου του θύματος, καθώς και οι τρεις ακόμη συλληφθέντες, αλβανικής και βουλγαρικής καταγωγής αντίστοιχα, που θεωρούνται συνεργοί του δράστη.
Η μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN Greece
Η μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN Greece
Η μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN Greece
Η μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN GreeceΗ 43χρονη έχει αρνηθεί πως γνώριζε οποιαδήποτε πληροφορία για τη δολοφονία, αλλά από τις Αρχές θεωρείται ηθικός αυτουργός.
Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Αγία Παρασκευή: Το άλλοθι στο Ναύπλιο και τα 2.000 ευρώ - Όλα όσα είπε ο εκτελεστής
Ο βασικός εκτελεστής, στην κυνική του ομολογία, αποκάλυψε στους αξιωματικούς του Τμήματος για το πώς βρήκε τους συνεργούς και το όπλο, με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή του θύματος, αλλά και για το σχέδιο του εγκλήματος.
«Κατάλαβα ότι έπρεπε να τον βγάλω από τη μέση»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, στην κατάθεσή του αποκάλυψε το μυστικό ταξίδι στο Ναύπλιο όπου βρήκε τους συνεργούς για τη δολοφονία αλλά και το άλλοθι που έστησε αφήνοντας στην περιοχή αυτή το αυτοκίνητο και το κινητό του, ώστε όταν γίνει άρση απορρήτου, αυτός να το χρησιμοποιήσει και να αποδείξει στις Αρχές αποπροσανατολίζοντας την έρευνα, ότι τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν δήθεν στο Ναύπλιο.
«...Κατάλαβα ότι έπρεπε να τον βγάλω από τη μέση όταν το δικαστήριο αποφάσισε να πάρει για ένα μήνα αυτός τα παιδιά της συντρόφου μου και φοβήθηκα ότι δεν θα τα επέστρεφε ποτέ πίσω και θα εξαφανιζόταν. Έψαχνα να βρω ένα όπλο και την ομάδα που θα με βοηθούσε στη δολοφονία. Το βασικό ήταν να βρω τα πρόσωπα που θα με βοηθούσαν. Από έναν πρώην αστυνομικό που ήμασταν μαζί στο στρατό ήρθα σε επαφή με κάποια άτομα στο Ναύπλιο. Πήγα και τους βρήκα και τους είπα αρχικά ότι θα τους δώσω χρήματα για να εκφοβήσουν μέσω ξυλοδαρμού τον πρώην σύζυγο της συντρόφου μου».
Ο εκτελεστής υποστήριξε ότι αρχικά έδωσε στα άτομα αυτά 2.000 ευρώ και συμφωνήσανε ένα άτομο να μείνει στο Ναύπλιο με το αυτοκίνητο και το κινητό του τηλέφωνο, κάνοντας διάφορες διαδρομές για να έχει ο δράστης άλλοθι, ενώ ο εκτελεστής με τα υπόλοιπα άτομα ήρθαν στην Αθήνα.
Τι υποστηρίζει η σύντροφος του δράστη
«...Η Ν. πληρώνει καλά, έχει πολλά λεφτά και θα σας δώσει» φέρεται να έλεγε ο εκτελεστής στους συνεργούς του.
Η πρώην σύζυγος του θύματος κρατά αρνητική στάση και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία, με τον εκτελεστή να μην θέλει να αναφερθεί καθόλου στη σύντροφό του και να αναφέρει μονάχα τη φράση «αφήστε τη, πρέπει να μείνει και με τα παιδιά, δεν πρέπει να μείνουν μόνα τους τα παιδιά».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δολοφονία Αγία Παρασκευή: Το άλλοθι στο Ναύπλιο και τα 2.000 ευρώ - Όλα όσα είπε ο εκτελεστής
Αυτός είναι ο Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή- Συντετριμμένη η οικογένειά του
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33