Επιχείρηση διάσωσης 54 αλλοδαπών ανοιχτά του Ταινάρου - Μεταφέρονται στην Καλαμάτα
Σκάφος του λιμενικού
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΕπιχείρηση διάσωσης 54 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/07) ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Ταινάρου με τους επιβαίνοντες της λέμβου να μεταφέρονται στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, έπειτα από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε λέμβος με 54 αλλοδαπούς, ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρο.
Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης, με περιπολικό σκάφος του λιμενικού να προσεγγίζει την περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από παραπλέον σκάφος, υπό την επιτήρηση του λιμενικού, και αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου η άφιξή τους υπολογίζεται γύρω στις 3 το μεσημέρι.
Ήδη στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικών ομάδων, για την προσωρινή φιλοξενία και φροντίδα των ανθρώπων.
SPONSORED
Μια «εξαιρετικά έξυπνη» αρκούδα αναζητείται στην Ιαπωνία - Τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους
13:48
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από τη Γερουσία για χρηματοδότηση 70 δισ. στην Υπηρεσία Μετανάστευσης
13:43
Ρουμανία: Έκρηξη θαλάσσιου drone στο λιμάνι της Κωστάντζας - Εντοπίστηκαν ακόμη τρία στις ακτές
13:43
«Θα τα πούμε το απόγευμα» - Η σιβυλλική δήλωση Σαμαρά για την ίδρυση νέου κόμματος
13:33