Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς
Εναέρια κατάσβεση πυρκαγιάς
AP Photo/Nick UtΕναέρια συνδρομή στην Αλβανία παρέχει η Ελλάδα με την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών για την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Dukat, στην επαρχία Vlora County, της γειτονικής χώρας.
Η αποστολή των εναέριων μέσων πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της αλβανικής κυβέρνησης προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ERCC)
Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 16:34, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415, με προορισμό την πληγείσα περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Βίντεο από τη ληστεία ΙΧ στην Πέτρου Ράλλη - Σε 12 δευτερόλεπτα το διέρρηξαν, σε 2,5 λεπτά έφυγαν
10:41
Απολογείται ο 30χρονος που συνελήφθη ως συνεργός στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα
10:30
Ουκρανική επίθεση σε εξέδρα πετρελαίου και πολεμικό πλοίο της Ρωσίας (vid)
10:19
Η «ληστεία» του Πούτιν, το ευρωπαϊκό ρίσκο και οι εσωτερικές ρωγμές
10:10