Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς
Εναέρια κατάσβεση πυρκαγιάς
AP Photo/Nick UtΕναέρια συνδρομή στην Αλβανία παρέχει η Ελλάδα με την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών για την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Dukat, στην επαρχία Vlora County, της γειτονικής χώρας.
Η αποστολή των εναέριων μέσων πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της αλβανικής κυβέρνησης προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ERCC)
Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 16:34, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415, με προορισμό την πληγείσα περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Αποτροπιασμός στην Αργαλαστή: Νεκρά πάνω από 10 ζώα από φόλες
12:10
Κατερίνα Μποφίλιου: Από την εγκεφαλική παράλυση, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
12:00
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41