Στη φυλακή παραμένει ο μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
Στη φυλακή παραμένει ο μεσίτης, Αθανάσιος Χορταριάς, καταδικασμένος για τη θανατηφόρα επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, καθώς το Τριμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία την τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.
Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανήκεστης βλάβης για τον καταδικασθέντα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Γλύκας, έκανε λόγο για «ιδιότυπη ομηρία» και υποστήριξε ότι ο εντολέας του «έχει καταστραφεί» επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «πήγε να βοηθήσει έναν γείτονά του». Ο ίδιος ο Χορταριάς, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε αθώος και ξέσπασε σε κλάματα κατά την ακροαματική διαδικασία.
Μάρτυρας υπεράσπισης, συγγενής του Χορταριά, αναφέρθηκε στην επιβαρυμένη κατάσταση της οικογένειάς του, σημειώνοντας πως «μόνο εκείνος μπορεί να βοηθήσει».
Μίλησε για σοβαρά προβλήματα υγείας των οικείων του και τον χαρακτήρισε «συνώνυμο του αλτρουιστή», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πόσο να αντέξει μια μάνα που το ένα της παιδί είναι αθώο και στη φυλακή και το άλλο με καρκίνο;».
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: Άνδρας αναρριχήθηκε σε πολυκατοικία και έκλεψε 500 ευρώ από τη γιαγιά του
09:44
Τρίκαλα: Στη δικαιοσύνη ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδερφού του - Ήταν ατύχημα ισχυρίζεται
09:37
Η Σίφνος ανάμεσα στα «διαμάντια» της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2026
09:32
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την επόμενη Τετάρτη, η εκλογή Κυρανάκη
09:32