Γ. Καμίνης: Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον Νίκο Τόσκα
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Ο δήμαρχος κατηγορεί τον κ. Τόσκα για έλλειψη αυτοκριτικής και ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης της πρωτεύουσας. Αφορμή για την επίθεση είναι η Κυριακάτικη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και κορυφαίο δικαίωμα του πολίτη» αλλά «δυστυχώς, ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας αυτό δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί», τονίζει ο κ. Καμίνης.
Ο κ. Τόσκας «δεν έχει ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το επίπεδο αστυνόμευσης στην Αθήνα» και δεν λέει «ούτε λέξη για τις ευθύνες του στην αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας, την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τη γειτονιά των Εξαρχείων, το εμπόριο ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, την αποδιοργάνωση της Τροχαίας, την παραβατικότητα, τους βανδαλισμούς και την καταστροφή μνημείων της πόλης».
Ο δήμαρχος Αθηναίων σπεύδει τα δηλώσει πως ο υπουργός αντί να απολογείται επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του σε άλλους.
Ο κ. Καμίνης τέλος τονίζει πως επί των ημερών του θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κρισιμότατο ζήτημα για την Αθήνα, το προσφυγικό.
Στους δρόμους της Μινεάπολης χιλιάδες διαδηλωτές: Ζητούν την απομάκρυνση των πρακτόρων του ICE
11:07
Επισπεύδεται η ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου: Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία πώλησης αμερικανικού LNG στην Ουκρανία
11:00
ΒΟΟΚREADS: Η Σάλι Ρούνεϊ στο απόγειό της: Tο «Ιντερμέτζο» είναι το πιο ώριμο και ανθρώπινο βιβλίο της
10:44
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο οδηγούς οχημάτων που έτρεχαν με πάνω από 160χλμ την ώρα
10:33