Πανελλήνιες 2025: Την Παρασκευή 25/07 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής
Ανακοίνωση βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων
INTIMEΑντίστροφη μέτρηση ξεκινά για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να μαθαίνουν το «κατώφλι» των σχολών στις οποίες θα περάσουν την προσεχή Παρασκευή (25/7).
Οι υποψήφιοι θα έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε:
- Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και
- Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σας σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).
Η υποβολή γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με χρήση των προσωπικών κωδικών.
Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τα τα αποτελέσματα, όταν ανακοινωθούν στις 25 Ιουλίου, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
- τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
- τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια.
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Ελληνικό Μετρό: «Δεν έχει διαπιστωθεί ζήτημα στατικής επάρκειας σε κανένα κτήριο στην Κυψέλη»
19:50
Φωτιά στο Ανατολικό στη Θεσσαλονίκη - Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
19:48
Ισραήλ: Παγώνει ο νόμος για σύλληψεις υπερορθόδοξων Εβραίων που αρνούνταν να υπηρετήσουν στον στρατο
19:40
Με 44 νέα οχήματα ενισχύεται το Λιμενικό – Κικίλιας: Στο επίκεντρο η ασφάλεια του πολίτη
19:31