Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Ιεροπήγη Καστοριάς
Όχημα της Πυροσβεστικής σε συμβάν φωτιάς
Intime/Image Online (Φωτογραφία Αρχείου)Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/7), σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στο χωριό Ιεροπηγή Καστοριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά, λόγω του δύσβατου της περιοχής, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο σημείο επιχειρούν ήδη δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τριάντα πυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων, κατέφθασε και η 8η ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) από την Κοζάνη.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η συνδρομή της υδροφόρας του Δήμου Καστοριάς για την παροχή επιπλέον υδάτινων πόρων, ενώ μέχρι στιγμής ευτυχώς, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η μάχη με τη φωτιά αναμένεται να είναι μακρά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στα Γαζάτικα Κέρκυρας - Καίει κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 15/1 Λένια Ζαφειροπούλου-Θοδωρής Τζοβανάκης
17:52
Χατζηδάκης: Στόχος να παραδοθεί μέσα στο 2027 το Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
17:50
Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ λένε οι Βρυξέλλες
17:42
Με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο
17:34