Στη ΜΕΘ 15χρονος με θερμοπληξία μετά από πεζοπορία στο Μέτσοβο
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο νοσηλεύεται ένα 15χρονο αγόρι που υπέστη θερμοπληξία, ενώ έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το παιδί πάσχει από μία ασθένεια που δεν του επιτρέπει να ιδρώνει και αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, είχαν σαν αποτέλεσμα ο έφηβος να αισθανθεί αδιαθεσία και να λιποθυμήσει.
Άμεσα τον προσέγγισαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μαζί με γιατρό των διασωλήνωσαν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Στο νοσοκομείο οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή και κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Οι γιατροί έκριναν πως λόγω της κατάστασης της υγείας του πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων.
Οι γιατροί στη ΜΕΘ, περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο το οποίο θεωρείται κρίσιμο.
Δώρα ζωής από τον θάνατο γυναίκας στη Λαμία - Λήφθησαν ήπαρ και νεφροί
10:33
Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας (vid)
10:23
Χιλιάδες επιθέσεις σε 14 χώρες και η «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από χάρτες και γραφήματα
10:13
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02