Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ποντοκώμη Κοζάνης - Έκλεισε προληπτικά η Εγνατία Οδός
Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Κοζάνης - Πτολεμαίδας έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής η πυρκαγιά στην περιοχή Ποντοκώμης Κοζάνης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά μετά τις 14:00, όταν οι φλόγες πλησίασαν την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να κλείσει προληπτικά η κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις, για λόγους ασφάλειας των οδηγών και η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.
Από τις πρωινές ώρες, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούσαν στην κορυφή του βουνού πάνω από την Ποντοκώμη, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το ανατολικό μέτωπο. Ένα από τα ελικόπτερα έφτασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και επιχειρεί ανάμεσα σε Ποντοκώμη και Πτολεμαΐδα, ενώ το δεύτερο προστέθηκε στην επιχείρηση το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οικισμοί δεν απειλούνται προς το παρόν, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις έχουν ήδη δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες προς τις περιοχές Λιβερά και Ασβεστόπετρα, όπου το μέτωπο συνεχίζει να επεκτείνεται.
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, εκ των οποίων 19 ανήκουν σε πεζοπόρο τμήμα, ενώ συμμετέχουν 17 υδροφόρες από την Πυροσβεστική και τους Δήμους και 10 μηχανήματα έργου, με στόχο να περιοριστεί η φωτιά και να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση προς κατοικημένες περιοχές ή κρίσιμες υποδομές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο μήνυμα από το 112 στην Εύβοια - Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
«Παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τις επόμενες ώρες»: Προειδοποίηση επιστημόνων στο CNN Greece
Prodea: Επικεντρώνεται στο hospitality και τα logistics – Σκέψεις μετατροπής σε holding
08:58
Ο Αλμπανέζι επισκέφθηκε τον «ήρωα» της παραλίας Μπόνταϊ-«Ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο έχει η Αυστραλία» (vid)
08:57
Μεξικό: Δέκα νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους - Ανάμεσα στα θύματα τρία παιδιά (vid)
08:52
Σερ Κλιφ Ρίτσαρντ: Αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη – «Να ελέγχεστε έγκαιρα»
08:49