Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ποντοκώμη Κοζάνης - Έκλεισε προληπτικά η Εγνατία Οδός
Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Κοζάνης - Πτολεμαίδας έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής η πυρκαγιά στην περιοχή Ποντοκώμης Κοζάνης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά μετά τις 14:00, όταν οι φλόγες πλησίασαν την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να κλείσει προληπτικά η κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις, για λόγους ασφάλειας των οδηγών και η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.
Από τις πρωινές ώρες, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούσαν στην κορυφή του βουνού πάνω από την Ποντοκώμη, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το ανατολικό μέτωπο. Ένα από τα ελικόπτερα έφτασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και επιχειρεί ανάμεσα σε Ποντοκώμη και Πτολεμαΐδα, ενώ το δεύτερο προστέθηκε στην επιχείρηση το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οικισμοί δεν απειλούνται προς το παρόν, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις έχουν ήδη δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες προς τις περιοχές Λιβερά και Ασβεστόπετρα, όπου το μέτωπο συνεχίζει να επεκτείνεται.
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, εκ των οποίων 19 ανήκουν σε πεζοπόρο τμήμα, ενώ συμμετέχουν 17 υδροφόρες από την Πυροσβεστική και τους Δήμους και 10 μηχανήματα έργου, με στόχο να περιοριστεί η φωτιά και να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση προς κατοικημένες περιοχές ή κρίσιμες υποδομές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο μήνυμα από το 112 στην Εύβοια - Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
«Παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τις επόμενες ώρες»: Προειδοποίηση επιστημόνων στο CNN Greece
Κουτσούμπας από την ΚΕΔΕ: Η υποχρηματοδότηση των δήμων συνεχίζεται με το νέο προϋπολογισμό
16:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους επτά κατηγορούμενους
16:15
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη
16:03
Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον γιο του Μιχάλη Κατρίνη - Για τι κατηγορείται
16:00