Αλλαγή σκηνικού στον καιρό από την Πέμπτη με μπόρες και καταιγίδες - Δείτε τις περιοχές
Μπορεί ο παρατεταμένος καύσωνας να υποχώρησε σήμερα Δευτέρα (28/7), όμως, έχει αφήσει κατάλοιπα όπως «αφυδατωμένα εδάφη», εξαιρετικά ξηρά και εύφλεκτα που με οποιονδήποτε άνεμο μπορεί να «βοηθήσουν» σε πιθανή πυρκαγιά.
Όπως μάλιστα σημείωσε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, αυτό συνέβη και με τη φωτιά της Αττικής.
Ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται ραγδαία αλλαγή του σκηνικού με μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.
«Με ανησυχεί πιο πολύ η περιοχή των Κυθήρων γιατί ο δυτικός άνεμος θα πνέει αδιάκοπα πολύ ισχυρός, στα 6-7 μποφόρ και δε θα έχουμε εξασθένιση ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε.
Παράλληλα, όπως τόνισε, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές με ζέστες ανατολικά έως 36 βαθμούς Κελσίου και 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.
«Με όλο αυτό λοιπόν το ''πακέτο'' συνθηκών περιμένουμε πάλι να επικρατήσει το πορτοκαλί χρώμα (κατηγορία κινδύνου πολύ υψηλή) στο Χάρτη Επικινδυνότητας και ειδικότερα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως σε κεντρική ανατολική Στερεά, Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου και στην Κρήτη», πρόσθεσε.
Γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε Κύθηρα και Αττική, που θα παραμείνουν και αύριο στο πορτοκαλί χρώμα. Με τον υδράργυρο να υποχωρεί σταδιακά, αναμένουμε λοιπόν από την Πέμπτη αλλαγή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και μπόρες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Ανάσα δροσιάς απο σήμερα σε όλη τη χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα
SPONSORED
Σε καταφύγιο ο τελευταίος ελέφαντας τσίρκου της Πορτογαλίας - Στόχος «η ευημερία της Τζούλι»
15:47
Η ωρίμανση ασχολείται με τα ελλείμματα του παρελθόντος - Απαιτείται επένδυση στο μέλλον της υγείας
15:41
CNNi: Νέα «δήλωση στοιχείων» απαιτεί το Ιράν από όλα τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ
15:39
Αιχμές Θεοδωρικάκου για τους «απόντες» βουλευτές: «Θα αναλάβουν την ευθύνη της απουσίας τους»
15:26