ΕΛΛΑΔΑ

Ιεραρχία: Θρησκευτικά και σχέσεις Εκκλησίας - κράτους στην ατζέντα

Ιεραρχία: Θρησκευτικά και σχέσεις Εκκλησίας - κράτους στην ατζέντα
Χρήστος Μπόνης

Από τις 9.00 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας η οποία πραγματοποιείται στο Συνοδικό Μέγαρο που βρίσκεται στην οδό Ιασίου στο Κολωνάκι.

Το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και όλο το φάσμα των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας, βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνεδρίασης.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη και αμέσως μετά οι 81 μητροπολίτες, που απαρτίζουν την Ιεραρχία, προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ΑΘηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην ομιλία του, που θα εκφωνήσει, με θέμα «Εκκλησιαστικοί Προβληματισμοί» θα δώσει το στίγμα των σχέσεων Εκκλησίας Πολιτείας.

ierarxia3

Πηγή: CNN Greece

Εκκλησιαστικοί κύκλοι τονίζουν στο CNN Greece, ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα δώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν την Εκκλησία και την προσφορά της και θα αναφερθεί διεξοδικά στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας και θα δώσει σαφές στίγμα ουσίας και λειτουργίας των διακριτών ρόλων τους.

Σε ερώτηση του CNN Greece για τη στάση που θα τηρήσει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο θέμα που έχει προκύψει για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Ο Αρχιεπίσκοπος θα τηρήσει στάση ανυποχώρητη σε όλα τα θέματα αρχών και αξιών. Ζητά ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση και οι λύσεις να έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να είναι εθνικά ωφέλιμες».

ιερα 2

Πηγή: Χρήστος Μπόνης

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Έξω από το Συνοδικό Μέγαρο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν ενισχυθεί και οι κάμερες ασφαλείας μετά το χτύπημα που δέχθηκαν τα κτήρια της κεντρικής διοίκησης της Εκκλησίας στο Κολωνάκι το περασμένο Καλοκαίρι.

Η αποδελτίωση για τους μητροπολίτες

Αρκετοί μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν tablet και smartphone από όπου ενημερώνονται για τα δημοσιεύματα του Τύπου. Εκείνοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία λαμβάνουν την αποδελτίωση με τον... παραδοσιακό τρόπο. Μέσω φωτοτυπιών.

ierarxia2

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ