ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Έρχεται ο διαγωνισμός για τους 4 νέους σταθμούς διοδίων

Εγνατία Οδός: Έρχεται ο διαγωνισμός για τους 4 νέους σταθμούς διοδίων
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6,9 εκατ. ευρώ -συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- και τα κονδύλια για την εκτέλεσή του είναι εξασφαλισμένα. Εκτιμάται ότι οι νέοι σταθμοί διοδίων σε Παμβώτιδα, Ιεροπηγή, Μέστη και Ευζώνους, θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν εντός της άνοιξης. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, μέχρι το τέλος του 2017, να είναι σε λειτουργία και οι 18 προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων. Σήμερα είναι σε λειτουργία οκτώ σταθμοί διοδίων σε Τύρια, Μαλακάσι, Πολύμυλο, Μάλγαρα, Ανάληψη, Μουσθένη, Ίασμο και Προμαχώνα,

Εν τω μεταξύ ο «αγώνας» για την Εγνατία Οδό δίνεται σε δύο μέτωπα:

Το ένα μέτωπο αφορά την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί εντός της πενθήμερης παράτασης που πήρε η κυβέρνησης από το Euro Working Group, να δημοσιεύσει την προκήρυξη για την παραχώρηση του άξονα.

Το άλλο μέτωπο αφορά τους εργαζομένους στην Εγνατία Οδό Α.Ε. οι οποίοι είναι αντίθετοι με την παραχώρηση και μάλιστα επιδιώκουν, έστω, την μεταφορά της εταιρείας στο νέο Υπερταμείο. Μάλιστα όπως πληροφορήθηκε το Voria.gr, εξέθεσαν την πρότασή τους σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ