Μεσσηνία: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά - Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Παρασκευής ( 1/08) η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Βασιλίτσι στον δήμο Πύλου - Νέστορος.
Στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζοπυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τέσσερα σημεία λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ.
Οι δύο φωτιές που ήταν η μία μέσα στο χωριό και η άλλη πολύ κοντά σε οικισμό αντιμετωπίστηκαν γρήγορα χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των κατοίκων με γεωργικά μηχανήματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία πεζοπόρα ομάδα. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής, χθες εκδηλώθηκαν «τρεις νέες φωτιές στην περιοχή. Μια απόπειρα στον Άγιο Θανάση, μια ελεγχόμενη στο Βασιλίτσι και μια στην Κάλαντη προς το παρόν εκτός ελέγχου αλλά με σχετικά ήπια δυναμική. Επιχειρούμε από την αρχή με το όχημα του δήμου και του πυροσβεστικού κλιμακίου Κορώνης. Πολλά αυτοκίνητα πυρόσβεσης εθελοντές και γεωργικά μηχανήματα βρίσκονται πλέον στα συμβάντα».
Προδιαγεγραμμένη καύση, μικρά νησιά, megafires: Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο της Πολιτικής Προστασίας
09:58
«Ουδείς που σπουδάζει ή διαμένει ήδη στο εξωτερικό θίγεται»: Τι θα ισχύσει με τη στρατιωτική θητεία
09:49
Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Πάνω από δέκα νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ταβέρνα (pics)
09:40
Πώς το μοναδικό ξενοδοχείο με Michelin Key στη βόρεια Ελλάδα επανεφευρίσκει την αστική αβρότητα
09:30