Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα που το έριξε στη θάλασσα
Ομολόγησε την πράξη της η γυναίκα που μετέφερε το τρίχρονο κοριτσάκι σε παιδικό καρότσι και το έριξε στη θάλασσα στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου.
Η γυναίκα Αλγερινής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ ότι το κοριτσάκι χτύπησε στο μπάνιο αλλά εκείνη φοβήθηκε να πάει στο νοσοκομείο επειδή διέμενε παράνομη στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όταν πήγαν στη θάλασσα νόμιζε ότι το παιδί κοιμόταν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, το παιδί παραμένει ακίνητο για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα στο καροτσάκι του με τις Αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το κοριτσάκι να ήταν σε ημιλιπόθυμη ή και κωματώδη κατάσταση.
Το βίντεο ντοκουμέντο
Οι ερευνητές της αστυνομίας αφού εξέτασαν τις εικόνες από το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής που δείχνουν μία γυναίκα να συνοδεύεται από δύο ανήλικα παιδιά και ένα ακόμη σε παιδικό καρότσι που εκτιμάται ότι είναι το τρίχρονο που εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρό, οδηγήθηκαν στη γυναίκα, την οποία είχαν εντοπίσει από χθες το απόγευμα (31/07).
Στο βίντεο-ντοκουμέντο απεικονίζεται ένα μικρό παιδί μέσα σε ένα καρότσι, το οποίο πιθανώς είναι το άτυχο κοριτσάκι, και μία γυναίκα με ακόμη δύο παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Η γυναίκα φαίνεται να σταμάτησε σε ένα περίπτερο, να ψώνισε κάποια πράγματα και στην συνέχεια η κάμερα την δείχνει να φεύγει προς την παραλία, με τα τρία παιδιά.
Λίγες ώρες αργότερα άλλη κάμερα την εντόπισε στην ίδια περιοχή με τα δύο παιδιά αλλά με το καρότσι να είναι πλέον άδειο. Μάλιστα η ίδια το εγκατέλειψε και γρήγορα επιβιβάστηκε σε ταξί από το ρεύμα προς Πειραιά.
Πώς την εντόπισαν οι Αρχές
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που ενδέχεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του παιδιού και στις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.
Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή που ερευνά τόσο τις συνθήκες θανάτου του παιδιού όσο και τη σχέση της συλληφθείσας με το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ταυτοποιήθηκε έπειτα από πολυήμερες έρευνες και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, στο οποίο φαινόταν να αποχωρεί από την περιοχή του Φαλήρου με ταξί.
Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σαρωνικού και της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν αρχικά τον επιβάτη που είχε προηγουμένως αποβιβαστεί από το ταξί στο ίδιο σημείο.
Ο επιβάτης, τουρίστας από το Ισραήλ, εντοπίστηκε μέσω της εφαρμογής WhatsApp στο εξωτερικό και υπέδειξε το σημείο επιβίβασής του.
Ακολούθως, τα στελέχη της ΔΑΠΘΑΣ μετέβησαν στην πιάτσα ταξί στην οδό Ερμού, όπου εντόπισαν τον οδηγό του οχήματος. Ο τελευταίος υπέδειξε περιοχή στα Κάτω Πατήσια, όπου είχε μεταφέρει τη γυναίκα.
Το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από χθες (31/07), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα το πρωί (01/08), από κοινού με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Η γυναίκα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και πρόκειται να μεταφερθεί στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Ήταν σε κώμα όταν η γυναίκα το έριξε στη θάλασσα
Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια των Αρχών η γυναίκα με το καροτσάκι
Παλαιό Φάληρο: Έρευνες γύρω από τις κινήσεις της γυναίκας με το καρότσι και το ταξί που τη μετέφερε
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00