ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής για υπόθεση μικρής Άννυς: Ίσως να της είχαν δώσει ηρωίνη

Ιατροδικαστής για υπόθεση μικρής Άννυς: Ίσως να της είχαν δώσει ηρωίνη
Eurokinissi

Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο πρώτος ιατροδικαστής, που μίλησε στην δίκη για τον θάνατο της μικρής Άννυς, ο ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δήλωσε πως η μικρή ήταν νεκρή όταν οι καταδικασμένοι ως δράστες τεμάχισαν το πτώμα της. 

Ο γιατρός έκανε λόγο για στοιχεία που δηλώνουν ότι ο θάνατός της επήλθε από «παθολογικά» αίτια. Βρέθηκαν - κατά τον ίδιο - σημάδια ότι η μικρή μπορεί να είχε λάβει ναρκωτικά. Απόδειξη αυτού είναι ο εμετός που βρέθηκε σε κουβέρτα στο σπίτι της, στοιχείο που δεν χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση.

«Ίσως και να πήρε ηρωίνη και δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε», κατέθεσε.

Η εισαγγελική λειτουργός απηυδισμένη από τα όσα είπε ο ιατροδικαστής: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας υποστήριξε σε πολλές περιπτώσεις πράγματα εντελώς αντίθετα με αυτά που δήλωσε ο συνάδελφός του. Χαρακτηριστικότερο αυτών οι σκέψεις του για το αίμα που βρέθηκε στο σημείο του χαμού της μικρής.

Ο μεν πρώτος ιατροδικαστής μίλησε για κηλίδες αίματος ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, στοιχείο που δηλώνει – σύμφωνα με τον ίδιο – ότι η μικρή ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε, ενώ ο δεύτερος έκανε λόγο για λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι ψηλά στον τοίχο.

«Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή....», είπε η εισαγγελέας με τον ιατροδικαστή να λέει:

«Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ό,τι λέει ο κατηγορούμενος πατέρας το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό σε συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;» και συνέχισε:

«Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα, βρέθηκε εμετός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ