Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο συγγραφέας Μάρκος Κρητικός
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο συγγραφέας Μάρκος Κρητικός. Γεννήθηκε στη Χίο το 1968, με καταγωγή από την Τήνο, και ζούσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός και εργάστηκε για 3.421 ημέρες στον τραπεζικό τομέα.
Είχε γράψει αρκετά αστυνομικά μυθιστορήματα: Απιστία μετά Φόνου (Νεφέλη, 2013), Άρση Απαγορευτικού (Νεφέλη, 2014), Δεύτερη Εκτέλεση (Νεφέλη, 2016), Κάνε τον Σταυρό σου (Νεφέλη, 2018) και Το Μπλουζ της Πεταλούδας (Μεταίχμιο, 2021).
Επιπλέον, αρθρογραφούσε για την αστυνομική λογοτεχνία στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης». Τελευταίο του βιβλίο ήταν Ο Αναρχικός Τραπεζικός, που κυκλοφόρησε από τις εκδώσεις Μεταίχμιο το 2024.
Το 2013 κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα του Μάρκου Κρητικού Απιστία μετά φόνου. Αναγνώστες και κριτικοί χειροκρότησαν τον καινούργιο συγγραφέα που μπήκε στον χώρο ορμητικά με σκοπό να μείνει και να θριαμβεύσει.
Στη συνέχεια, ο Κρητικός έγραψε άλλα δύο ομοειδή μυθιστορήματα με τον ίδιο ήρωα, τον τραπεζικό υπάλληλο Μάρκο Κρητικό (Άρση απαγορευτικού, Δεύτερη εκτέλεση), ο οποίος μπλέκει σε διάφορες ιστορίες εγκλημάτων και καθώς τις αφηγείται σχολιάζει τα όσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν σε τούτη την έρημη χώρα.
«Έστω και χωρίς μέση, τα καταφέραμε» - Η πρώτη ανάρτηση Πετρούνια μετά το χρυσό στο Κάιρο (vid)
19:11
Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν συμμετείχα σε αξιόποινη πράξη - Θέμα χρόνου η απόδειξη της εντιμότητάς μου
19:05
Ο καιρός τη Μεγάλη εβδομάδα: «Ανοιξη προς καλοκαίρι» μέχρι την Μ. Τετάρτη - «Φθινόπωρο» μετά
18:56
Το Ιράν απαιτεί αποζημίωση για τις πολεμικές ζημίες προκειμένου να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
18:45