ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΠ: τα δακρυγόνα βλάπτουν σοβαρά την υγεία

ΕΙΝΑΠ: τα δακρυγόνα βλάπτουν σοβαρά την υγεία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Η ρίψη δακρυγόνων μπορεί να επιφέρει οξύτατα προβλήματα υγείας όπως λαρυγγόσπασμο, βρογχόσπασμο, εκτεταμένες αλλεργίες και λιποθυμίες επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου.»

Τις παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν τα χημικά που χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία, επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην βροχή αντιδράσεων που υπήρξαν από χθες.

Βέβαια αυτή έχει μια επιπλέον βαρύτητα καθώς επισημαίνονται τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα δακρυγόνα στην υγεία των πολιτών . Πόσο μάλλον όταν οι διαδηλωτές είναι ηλικιωμένοι.

Η χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων, έγινε χθες το μεσημέρι, όταν οι ηλικιωμένοι επιχείρησαν να φτάσουν έξω από την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση της, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ανησυχεί για τα φαινόμενα εντεινόμενου αυταρχισμού της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε ομάδες πολιτών, με αποκορύφωμα τη ρίψη δακρυγόνων ενάντια στους συνταξιούχους.
Αυτές οι ενέργειες πέρα από τον πολιτικό κατασταλτικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην υγεία των εκάστοτε διαδηλωτών, πράγμα το οποίο έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.
Ως γιατροί ανησυχούμε ιδιαίτερα. Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει τέτοιες έκνομες ενέργειες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ