Τα drones κατά της νεανικής παραβατικότητας σε Κηφισιά και Αγία Παρασκευή
Στη «μάχη» κατά της νεανικής παραβατικότητας μπαίνει η τεχνολογία και συγκεκριμένα τα Drones, τα οποία θα εποπτεύουν σημεία «υψηλού κινδύνου» σε περιοχές της Κηφισιάς και της Αγίας Παρασκευής.
«Το πρώτο εξάμηνο του ’25 είχαμε μείωση εγκληματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς, Ερυθραίας Εκάλης κατά 35%, ποσοστό που προστίθεται στην περσινή μείωση που ήταν 45%» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Οι δήμοι Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς επιστρατεύουν drones με θερμικές κάμερες για να εποπτεύουν τις περιοχές τους, όπου καταγράφονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως νεαρών ατόμων.
Το υλικό, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, διατηρείται 15 ημέρες και διαγράφεται, ενώ η αστυνομία ενημερώνεται μόνο σε περίπτωση περιστατικού.
Το μέτρο αυτό φαίνεται να έχει φέρει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, με τα περιστατικά παραβατικότητας να έχουν μειωθεί όχι μόνο από τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και από τους νέους που έρχονται από άλλες περιοχές.
Εθνικός «Κουμπαράς»: Πώς θα λειτουργεία - Τι ισχύει με την κατάθεση χρημάτων
02:00
Στον «αέρα» η ρύθμιση που απαγόρευε τα μετρητά στις παραδόσεις courier - Τι αλλάζει στις πληρωμές
01:00
Προσλήψεις: Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες από 1η Νοεμβρίου
00:30
Μάντσεστερ Σίτι - ΑΕΚ 5-1: Βαριά ήττα για την Ένωση στο «Etihad» με χατ-τρικ του Φόντεν
23:56