ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για βιασμό 12χρονης - Η μητέρα ήταν παρούσα στις επιθέσεις

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για βιασμό 12χρονης - Η μητέρα ήταν παρούσα στις επιθέσεις

Περιπολικό της αστυνομίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη ενός άνδρα 37 ετών και μίας γυναίκας 24 ετών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, για υπόθεση βιασμού ανήλικης. Ο άνδρας φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα, ενώ και οι δύο αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Το ζευγάρι συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί Ενδοοικογενειακής Βίας και άμεση συνέργεια σε βιασμό και γενετήσιες πράξεις.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία της 24χρονης στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θέρμης, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από τον 37χρονο σε βάρος της. Η ίδια κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της είχε τελέσει γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η ανήλικη επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, ωστόσο κατέθεσε ότι κατά την τέλεση των πράξεων η μητέρα της ήταν παρούσα και την ακινητοποιούσε, ενώ είπε ότι και οι δύο είχαν ασκήσει βία πάνω της, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Επίσης, ανέφερε ότι ο 37χρονος χτυπούσε και τη μητέρα της μπροστά της.

Σε βάρος των δύο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από το Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας στον Συνοριακό Σταθμό Φύλαξης Προμαχώνα, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα. Η 24χρονη συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.