Φωτιά Κερατέα: Ριπές ανέμων 90 χιλιομέτρων στην Ανατολική Αττική - Τα στοιχεία του Meteo
Πυρκαγιά στη περιοχή της Κερατέας στην Αττική
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΔεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Meteo, γύρω από το πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι στην Ανατολική Αττική τις επόμενες ώρες. Ήδη στη φωτιά της Κερατέας η ένταση των ανέμων ήταν αυτή που ανατροφοδοτούσε την πύρινη λαίλαπα και διεύρυνε το μέτωπο σε πάνω από 15χλμ.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, οι ριπές των ανέμων έφτασαν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα.
Έτσι, παρά τη μικρή και πρόσκαιρη βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών (μικρή εξασθένηση των ανέμων και ανάκαμψη υγρασίας των λεπτών νεκρών δασικών καυσίμων) που αναμένεται τις βραδινές ώρες, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (9/8), στη συνέχεια αναμένεται εκ νέου ενίσχυση των βόρειων ανέμων (7-8 μποφόρ).
Όπως φαίνεται και στα διαγράμματα, οι ριπές των ανέμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, φθάνουν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στην Κερατέα: Ποιοι οικισμοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο - Οι δυνάμεις κατάσβεσης
Οι καπνοί από τη φωτιά σε Κερατέα και Τουρκία έφτασαν στη Σκύρο και τα Αντικύθηρα
SPONSORED
Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή
00:30
«Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπατριώτες που βρίσκονταν στο Flotilla», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
23:59
Η Μέρκελ καλεί την Ευρώπη να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
23:49
Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο
23:40