Συνελήφθησαν δύο Ιταλοί υπήκοοι στον Πειραιά - Kαταζητούνταν για ξέπλυμα χρήματος
Κατάπλευση στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτογραφία αρχείου)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSIΣτην σύλληψη δύο Ιταλών υπηκόων ενός άνδρα και μια γυναίκας, 72 και 68 ετών αντίστοιχα, στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν οι Αρχές.
Τα δύο άτομα καταζητούνταν για ξέπλυμα μεγάλων χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες και υποθέσεις διαφθοράς.
Οι δύο συλληφθέντες επέβαιναν σε κρουαζιερόπλοιο που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή (8/8) και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων - Συναλλάγματος Πειραιώς στον έλεγχο που τους έγινε την ώρα που αποβιβάζονταν για λίγη ώρα, καθώς διώκονται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Οικονομική και Δικαστική Αστυνομία της Τυνησίας, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι μετέφεραν χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και υποθέσεις διαφθοράς, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν στην Τυνησία, με σκοπό τη νομιμοποίησή τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
SPONSORED
Ποια η προθεσμία για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «e-Astypalea»: Πώς να υποβάλλετε αίτηση
03:00
Tροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024 - Ανοιχτή η πλατφόρμα έως 31/12/26
02:00
Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
01:00
Posokanei: Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
00:30