ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση σε Κουμουτσάκο

ΕΔΕ την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση σε Κουμουτσάκο
Στιγμή από την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Εντολή για διενέργεια ΕΔΕ έχει δώσει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ώστε να ερευνηθεί αν υπήρξε αδράνεια από τις Αστυνομικές δυνάμεις κατά τν επίθεση στο Γιώργο Κουμουτσάκο.

“Πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα”, είπε ο κ. Τόσκας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στη τηλεόραση του Mega.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογράμμισε ότι όπου υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και "η ηγεσία θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρή" στέλνοντας σαφές μήνυμα στα σώματα ασφαλείας πως θα βρεθεί εκτός "όποιος νομίζει ότι σε αυτό το χώρο μπορεί να παίζει παιχνίδια". Ενώ άφησε αιχμές για στεγανά μεταξύ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.

Στην Ευελπίδων ο 24άχρονος

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 24άχρονος, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Από την Κρατική Ασφάλεια, το απόγευμα της Παρασκευής, ταυτοποιήθηκαν και τα τέσσερα άτομα, τα στοιχεία των οποίων περιλλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται για συμμετοχή στη βίαιη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, δύο από τους κατηγορούμενους στην ποινική δικογραφία, έχουν προσδιορισθεί ως μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ φέρονται κατά το παρελθόν να έχουν προσδιορισθεί σε επεισόδια κατά πολιτικών και αλλοδαπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ