Φωτιά στην Αχαϊα: Εκκενώνονται άλλες τέσσερις περιοχές - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025
EurokinissiΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε πριν 2 ημέρες κοντά στην Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Με αλλεπάλληλα μηνύματα του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Αρόη, Διάκου, Γηροκομείο και Λυκόχορο Πατρών να απομακρυνθούν προς το κέντρο της Πάτρας.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν συνεχώς, αλλά η ένταση των ανέμων και το ανάγλυφο της περιοχής, σε συνδυασμό με τις υψηλές θεροκρασίες, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.
Από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζει η εικόνα και διάσπαρτες μικρές εστίες, οι οποίες ελέγχονται από την πυροσβεστική ξαναφουντώνουν, με τη βοήθεια του δυνατού αέρα.
Σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, καθώς κλειστό είναι και σήμερα τμήμα της περιμετρικής οδού της Πάτρας.
Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις περιοχές Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα που δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά στη δυτική Αχαΐα.
Επίσης ο δήμος χρειάστηκε να δώσει στέγη σε 25 ανθρώπους που δε μπορούσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους χθες το βράδυ.
Η ώρα του απολογισμού των ζημιών δεν έχει έρθει ακόμα, όμως όσο περνούν οι ώρες, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του το πέρασμα της φωτιάς. Ενδεικτικά, σήμερα έγινε αντιληπτό ότι στις εγκαταστάσεις τoυ Τελωνείου Πατρών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 550 αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42
Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ απέκτησε ο Άλαν Κάμινγκ
10:32
Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του ISIS στη Συρία
10:21