Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 165 μεταναστών σε Γαύδο και Καλαμάτα
Τρεις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνολικά 165 μεταναστών πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Γαύδο και Καλαμάτα.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώτο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 68 άνθρωποι, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού και της Frontex, νότια της Γαύδου. Οι μετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι του Καραβέ. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.
Ακόμα μια λέμβος με 58 μετανάστες εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν από δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας στην ίδια θαλάσσια περιοχή.
Και σε αυτήν την περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρονται συνοδεία λιμενικού σκάφους στο λιμάνι της Γαύδου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα διασώθηκαν στον μεσσηνιακό κόλπο από το Λιμενικό άλλοι 39 μετανάστες.
Ειδικότερα έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 39 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, 58 ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας, στα ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου.
Η ειδοποίηση έγινε μέσω του 112 και άμεσα κινητοποιήθηκε επιχείρηση υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε τη λέμβο, περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έφτασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Νορβηγία: Αθώος δήλωσε στη δίκη του για βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ
13:02
Κόκκινα δάνεια: Λύση υπέρ των δανειοληπτών θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
13:00
Μυτιλήνη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολείο της Καλλονής (pic)
12:57
Ισχυρή πρωτοβουλία για την Φροντίδα των Πνευμόνων από την AstraZeneca
12:48