Ζαχαράκη για την απώλεια του Χρ. Σταμούλη: Αφησε σπουδαία παρακαταθήκη με το έργο του
Ανανεώθηκε:
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή.
EurokinissiΤη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομου Σταμούλη εξέφρασε με γραπτή της δήλωση, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Τόνισε ότι ο εκλιπών άφησε «σπουδαία παρακαταθήκη με το έργο του, στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας» και «υπήρξε μία εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα, με διεθνή ακτινοβολία – ένας μεγάλος θεολόγος που αγαπούσε την αρμονία», αρχή που διαπερνά το έργο του και εξηγείται από την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την μουσική, την οποία υπηρέτησε με το ίδιο πάθος και αγάπη όπως και την ορθόδοξη θεολογία.
«Ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και ως ενεργό μέλος σε διεθνή και εκκλησιαστικά όργανα, συνέβαλε αποφασιστικά στην καλλιέργεια ενός ανοικτού πνεύματος στους κόλπους της ελληνικής και ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής κοινότητας», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.
Επισήμανε, δε, ότι διαίτερη υπήρξε η σχέση του με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στηρίζοντας την επιστημονική πρόοδο και τη διεθνή αναγνώριση νέων Ελλήνων επιστημόνων.
Τέλος, εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά στους συνεργάτες, στους συναδέλφους και στους φοιτητές του Χρυσόστομου Σταμούλη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο καθηγητής Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης
Συναγερμός για εξαφάνιση ανήλικης εγκύου από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή της
13:00
Άρειος Πάγος: Σε τέσσερις εισηγητές η υπόθεση δανείων με ελβετικό φράγκο - Τους επόμενους μήνες απόφαση
12:59
Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων
12:56
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
12:54