«Μαραζώνουν» σχολεία στην Ήπειρο: Ούτε ένας μαθητής στα 35 από τα 38 που κλείνουν
Σε παρακείμενα σχολεία αναμένεται να μεταφερθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη, όπως λένε στο CNN Greece πηγές της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα σχολεία που έβαλαν λουκέτο για το σχολικό έτος 2025 - 2026 έχουν μηδενικό μαθητικό δυναμικό και μόλις τρεις μονάδες είχαν απομείνει με λιγοστούς μαθητές και μαθήτριες.
Τα τρία σχολεία στα οποία ακόμη φοιτούσαν παιδιά ήταν το νηπιαγωγείο Πολυδρόσου, το Δημοτικό Σχολείο Κεραματών και το Δημοτικό Σχολείο Ροδαυγής.
- Το νηπιαγωγείο Πολυδρόσου είχε μόλις τρία παιδιά - Θα μεταφερθούν στο σχολείο της Ανέζας, μία απόσταση 5,5 χιλιομέτρων
- Το δημοτικό σχολείο Κεραματών είχε επίσης μόλις τρία παιδιά - Θα μεταφερθούν στο σχολείο των Κοστακιών, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά
- Το δημοτικό σχολείο της Ροδαυγής είχε δύο παιδιά - Θα μεταφερθούν στον Αμμότοπο, στα 10 χιλιόμετρα μακριά
Τη μεταφορά εξετάζεται να την αναλάβει η Περιφέρεια.
Στο 12,3% η μείωση του μαθητικού δυναμικού την τελευταία 5ετία
Πρόκειται για σχολικές μονάδες που βρίσκονται αποκλειστικά σε χωριά, με πηγές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου να τονίζει στο CNN Greece πως το εκπαιδευτικό όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τα παιδιά από την αλλαγή περιβάλλοντος σε ένα σχολείο με περισσότερους μαθητές και καθηγητικό προσωπικό.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι την τελευταία 5ετία παρατηρείται 12,3% μείωση του μαθητικού δυναμικού, μία τάση που διαφαίνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και δη στην περιφέρεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστέλλεται η λειτουργία 38 σχολείων στην Ήπειρο - Τι οδήγησε στο κλείσιμο
«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν
10:35
Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο: Ορειβάτης προσπάθησε να ανέβει στην κορυφή και εγκλωβίστηκε
10:26
Μανώλης Γιάνκος: Ο αθλητής με παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης σε γλυκό νερό, στα 90 μέτρα
10:16
Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτοί στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο
10:05