ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου- Πάνω από 33.000 οι αφίξεις στα λιμάνια της Αττικής

Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου-  Πάνω από 33.000 οι αφίξεις στα λιμάνια της Αττικής

Επιστροφή αδειούχων

(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)

Κορυφώνεται η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου στην Αττική. Ήδη μόνο για σήμερα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 33.000 επιβάτες θα φτάσουν στην Αθήνα, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακόμη αναμένεται να αναχωρήσουν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη στοιχεία από τις Αρχές του Λιμανιού, έχουν προγραμματιστεί 27 δρομολόγια επιστροφών από τον Πειραιά, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη κινητικότητα τόσο στο λιμάνι όσο και στους οδικούς άξονες που οδηγούν σε αυτό. Οι επιβάτες καλούνται να φτάνουν νωρίτερα για την επιβίβασή τους, ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία.

Η τελευταία μέρα του Αυγούστου σηματοδοτεί για πολλούς το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στην κανονικότητα, με εικόνες στο λιμάνι να δείχνουν πλήθη ταξιδιωτών να αποβιβάζονται με τις αποσκευές τους, ενώ άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, επιβιβάζονται στα πλοία για σύντομες αποδράσεις.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς, αν και η επιστροφή των αδειούχων γίνεται σταδιακά εδώ και μέρες. Περισσότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι έρχονται στην πόλη από την Πελλοπόνησο καθώς καθυστερήσεις παρατηρούνται τόσο στον ύψος της Κινέττας, όσο και στο ύψος των Μεγάρων.