Άγιος Παντελεήμονας: Σε διακίνηση ναρκωτικών εμπλεκόταν ο 27χρονος δολοφόνος του 47χρονου Αλβανού
Από την οδό Μιχαήλ Βόδα που διαπράχθηκε η δολοφονία το βράδυ της 18ης Αυγούστου με θύμα 47χρονο
INTIME NEWSΣτα χέρια των αρχών βρίσκεται 27χρονος άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία ενός 47χρονου το βράδυ της 18ης Αυγούστου 2025, στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.
Ως κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας φέρεται να ήταν υπόθεση ναρκωτικών για την οποία εκτός από τον 27χρονο συνελήφθη κα ένας συνομήλικος του, καθώς διαπιστώθηκε ότι από κοινού σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας 47χρονου αλλοδαπού και σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, ανθρωποκτονία με δόλο, κλοπή αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Το χρονικό του εγκλήματος
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της 18ης Αυγούστου ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισε και πυροβόλησε τον 47χρονο αλλοδαπό στην οδό Μιχαήλ Βόδα στον 'Αγιο Παντελεήμονα.
Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατά την οποία συλλέχθηκαν πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και ψηφιακά και εγκληματολογικά δεδομένα, από την αξιοποίηση των οποίων, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του 27χρονου καθώς και η χαρτογράφηση των κινήσεών του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.
Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας, το απόγευμα της 21ης Αυγούστου, εντοπίσθηκε στον 'Αλιμο το δίκυκλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από την περιοχή της Καλλιθέας και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τρεις σπίτια στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 1.430,8 γραμμάρια κοκαΐνη, 642 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 34 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), 137 γραμμάρια άγνωστη χημική ουσία, ένας μεταλλικός τρίφτης, στον οποίο βρέθηκαν υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πυροβόλο όπλο, με γεμιστήρα που περιείχε έντεκα 11 φυσίγγια, ρουχισμός και εξοπλισμός αναβάτη μοτοσυκλέτας, πανομοιότυπος με αυτόν του δράστη της δολοφονίας.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για -κατά περίπτωση- παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, σωματικές βλάβες, ενδοοικογενειακή βία και απείθεια, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Οι κόκκινες γραμμές Μαξίμου σε αγρότες και η διαπραγμάτευση των Χριστουγέννων
07:14
Byron: Στο έλεος της κακοκαιρίας το λεκανοπέδιο – Στα Δυτικά τα μεγαλύτερα προβλήματα
07:05
Κακοκαιρία Byron: Πού θα χτυπήσουν σήμερα οι ισχυρές καταιγίδες
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30