ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίστηκε και ο πέμπτος κατηγορούμενος για την επίθεση στο Πέραμα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίστηκε και ο πέμπτος κατηγορούμενος για την επίθεση στο Πέραμα
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης και των πέντε κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012 στο σπίτι τους στο Πέραμα.

Ο μάρτυρας Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ που είδε τα πρόσωπα μελών της ομάδας που τους επιτέθηκαν εκείνο το βράδυ, αναγνώρισε την Παρασκευή και τον πέμπτο κατηγορούμενο Δημήτρη Αγριογιάννη.

Όπως τόνισε στην κατάθεσή του ο Χαμάντ για τον Αγριογιάννη δείχνοντάς τον, «είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα... κρατούσε ένα ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους». Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατά την οποία απουσίαζε ο Αγριογιάννης, ο Χαμάντ αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη τους άλλους τέσσερις που βαρύνονται για την υπόθεση.

Ο μάρτυρας επανέλαβε πως και οι άλλοι τέσσερις ήταν μαζί με τον Αγριογιάννη, ενώ έδειξε τον κατά τη δικογραφία, πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, ως εκείνον από τους δράστες που «φώναζε» όταν η ομάδα των δραστών βρέθηκε έξω από το σπίτι των ψαράδων.

Μάλιστα ο Χαμάντ είπε στην κατάθεσή του πως εκείνο το βράδυ ήταν και άλλοι έξω από το σπίτι του εκτός των πέντε που αναγνωρίζει. «Οι δράστες ήταν περίπου δέκα και ήταν και άλλοι που δεν τους βλέπω εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση και αυτή τη φορά η υπεράσπιση αντέδρασε, κάνοντας λόγο για μη ορθή διαδικασία αναγνώρισης, με κάποιους εκ των συνηγόρων να κάνουν λόγο για «ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ