Πυροσβεστική: 38 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο
Πυροσβέστης σε κατάσβεση φωτιάς
AP Photo/Petros GiannakourisΣε 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.
Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.
Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στο Παρθένι Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 46χρονου στη Θέρμη για παράνομη διάθεση βεγγαλικών
12:34
Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του Falcon που συνετρίβη στην Άγκυρα - Το χωριό που γλύτωσε στο παρά πέντε
12:21
Χαρμολύπη στη Βηθλεέμ που γιορτάζει τα πρώτα Χριστούγεννα μετά από δύο χρόνια (pics&vid)
12:08
Χαρδαλιάς: Γιορτή της αγάπης, της συνύπαρξης και της ελπίδας, τα Χριστούγεννα
11:55