Κέρκυρα: Καταγγελίες για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης - Επιτήδειοι υποδύονται λογιστές
Τηλεφωνική απάτη (φωτογραφία αρχείου)
PixabayΑπόπειρες τηλεφωνικής απάτης καταγράφονται στην Κέρκυρα, καθώς όπως έκανε γνωστό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, τις τελευταίες ώρες, σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιτήδειοι προσποιούμενοι λογιστή επιχειρούν να εκμαιεύσουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως καταγγέλουν οι πολίτες.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό “100”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (https://www.astynomia.gr/) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr).
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58
Παράταση για ένα χρόνο στην επιδότηση προσωρινής στέγασης για τους πλημμυροπαθείς του Daniel
22:47
Νεκρός Αμερικανός σκιέρ στις Άλπεις - Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο εκπαιδευτής του
22:41