ΕΛΛΑΔΑ

Μετεωρολογική «βόμβα» έπληξε Αττική-Πελοπόννησο-Ζάκυνθο (pics)

Μετεωρολογική «βόμβα» έπληξε Αττική-Πελοπόννησο-Ζάκυνθο (pics)
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Έντονη βροχόπτωση έπληξε το βράδυ της Παρασκευής ολόκληρη τη χώρα προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, με διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε, συνολικά, 328 κλήσεις για παροχές βοήθειας και κοπές δένδρων, από τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Αττικής δέχθηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων. Συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία με 70 πυροσβέστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 130 κοπές δέντρων. Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 35 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων. Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων 55 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 34 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 33 κοπές δέντρων, 6 αντλήσεις, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων και 4 απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα και τέλος από την περιφέρεια Πελοποννήσου 53 κλήσεις για κοπές δέντρων, όπου συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 42 κοπές δέντρων.

Έπεσαν δέντρα και πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην κυκλοφορία προκάλεσε η έντονη νεροποντή που ξέσπασε περίπου στις 9 το βράδυ στην Αττική.

1

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 70 κλήσεις για κοπές δέντρων, 8 για αντλήσεις υδάτων και οκτώ για αφαιρέσεις αντικειμένων. Επίσης δέχθηκε πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

2

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Πάτρα

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας.

1 copy

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, από τον έντονο άνεμο αντικείμενα έφυγαν από τη θέση τους και έπεσαν πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας. Επίσης, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, έπεσε δέντρο λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

2 copy

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας πτώση δέντρου σημειώθηκε και στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων έξω από την πόλη.

3

Κακοκαιρία και πτώσεις δένδρων στο Αγρίνιο

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, με διάρκεια μισής περίπου ώρας και στην πόλη του Αγρινίου.

1 copy copy

(Πηγή: agrinioreport.com)

Την ισχυρή βροχόπτωση συνόδευαν και δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, να δεχτεί περίπου 30 κλήσεις για πτώσεις δένδρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες λόγω ολιγόωρης διακοπής ρεύματος, αναφέρει το agrinioreport.com.

2 copy copy

(Πηγή: agrinioreport.com)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα δένδρα που έσπασαν και έπεσαν στην οδό Ελ. Βενιζέλου απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

4

(Πηγή: agrinioreport.com)

5

(Πηγή: agrinioreport.com)

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσαν» το νησί της Ζακύνθου προκαλώντας πολλά προβλήματα στις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.

1 copy copy copy

Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

2 copy copy copy
4 copy
3 copy

Παραλίγο να πνιγεί οδηγός στην Κέρκυρα

Δυνατή βροχή έπληξε και το νησί της Κέρκυρας όπου παραλίγο να θρηνήσουμε ένα θύμα. Ένας οδηγός στα Μωραΐτικα χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του το οποίο παρέσυρε το ρέμα. Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο άνδρα από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ