Σαββατοκύριακο με ζέστη και βοριάδες 6 μποφόρ - Έρχονται βροχές και πτώση της θεμοκρασίας τη Δευτέρα
Καλοκαιρινή βροχή
SOOCΚαλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να διατηρείται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Όπως προβλέπει σε νέα ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.
Ο γνωστός μετεωρολόγος εκτιμά ότι το θερμόμετρο θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για την εποχή κατά τη διάρκεια και του υπόλοιπου Σεπτεμβρίου.
Εξαίρεση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσει ο καιρός της ερχόμενης Δευτέρας (15.09.25), με τη θερμοκρασία να πέφτει έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά της χώρας αναμένεται να πέσουν βροχές.
Πιο αναλυτικά, η ανάρτησή του έχει ως εξής:
«Σχετικά καλοκαιρινό θα είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας με τη θερμοκρασία στους 32 βαθμούς και με αρκετή ηλιοφάνεια (και περιορισμενη αστάθεια στα βόρεια ορεινά).Επιπλέον οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.
Επιπλέον η ανομβρία φαίνεται να συνεχίζεται και το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με θερμοκρασίες μάλιστα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Εξαίρεση θα αποτελέσει ο καιρός τη προσεχή Δευτέρα 15/9, όπου μία μικρό-διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα φέρει λίγες βροχές στη χώρα μας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια (δείτε το χάρτη).
Παράλληλα η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα 4-5 βαθμούς, ενώ επικρατέστεροι άνεμοι τη νέα εβδομάδα θα είναι οι βοριάδες με εντάσεις που θα αυξομειώνονται».
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Μυτιλήνη και Πελοπόννησο
13:39
Έκλειψη Ηλίου: Το doodle της Google με το «μισοφέγγαρο» - Live μετάδοση από τη NASA
13:28
Εξήντα προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας έως οκτώ μήνες στον ΕΛΓΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
13:21
Λέκκας για φονικό σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
13:16