Θεσσαλονίκη: 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου -Διασώθηκε από το ΕΚΑΒ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
ΑΠΕ-ΜΠΕΣοβαρή αλλεργική αντίδραση μετά από τσίμπημα εντόμου με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του, υπέστη 51χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σώθηκε χάρις την έγκαιρη παρέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση εξελίχθηκε σε αλλεργικό σοκ, με καρδιαγγειακή κατάρρευση και απώλεια αισθήσεων.
Για την διάσωση του ασθενούς χορηγήθηκε άμεσα οξυγόνο, υγρά iv και αδρεναλίνη ενδομυϊκά, σύμφωνα με τα Διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης αλλεργικού σοκ.
Ο ασθενής στην συνέχεια σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά, απέκτησε ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης και διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση & παρακολούθηση.
Στο συμβάν επιχείρησε 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό και συνολικά 4 διασώστες ΕΚΑΒ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τροχαίο στον Πειραιά: Διερευνώνται οι συνθήκες - Σταδιακά εξιτήρια από τους τραυματισμένους
Γεωργιάδης από ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας: Η αναμονή έχει μειωθεί στα 12 λεπτά στη Χαλκιδική
SPONSORED
Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
02:00
Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές μηδικής
01:00
ΔΥΠΑ: Πάνω από 100 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιούνιο - Οι θεματικές ενότητες
00:30
Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ανταρκτική - Ξεπέρασαν τους 15 βαθμούς Κελσίου
23:56