Κατεβάζει «ρολά» το Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο - Κήρυξε απεργία η ΑΔΕΔΥ
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε στον ιδιωτικό τομέα η ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία «η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων των συνδικάτων που έγιναν στη ΔΕΘ και συνδέεται με το νομοσχέδιο για το 13ωρο, τους χαμηλούς μισθούς».
«Παραμένουν κυρίαρχα τα αιτήματά μας για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές μας και Συλλογικές Συμβάσεις και στο Δημόσιο, προκειμένου να ζούμε με αξιοπρέπεια» σημειώνει.
«Η απεργία που έχει ήδη προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την ίδια μέρα αναδεικνύει τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθιστά την απεργία Γενική» συμπληρώνει.
Μεταξύ άλλων, ζητούν «επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αυξήσεις στις αποδοχές μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στο Δημόσιο.
Κατάργηση του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου, Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για το 13ωρο. 35ωρο-πενθήμερο για όλους τους εργαζόμενους».
SPONSORED
Τη Δευτέρα στο Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Γιώργου Σουφλιά
14:58
Δένδιας: Αποτίουμε φόρο τιμής στους Συμμάχους που αποβιβάστηκαν στις ακτές της Νορμανδίας
14:49
Άγκυρα: Κρέμασε την τρίχρονη κόρη του από το παράθυρο – Στο ένα χέρι κρατούσε μαχαίρι
14:37
ΣΥΡΙΖΑ: Κοινό μέτωπο Πολάκη, Παππά, Δούρου για «συντεταγμένες συνεργασίες» - «Όχι στην αυτοδιάλυση»
14:24