ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Αίγινα: Σε ποιούς ανήκει το DNA «φάντασμα» στο μοιραίο σκάφος;

Τραγωδία Αίγινα: Σε ποιούς ανήκει το DNA «φάντασμα» στο μοιραίο σκάφος;
EUROKINISSI

Τεράστια ερωτήματα δημιουργεί η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με το τραγικό ναυάγιο με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανάλυση του DNA δείχνει, σύμφωνα με την Real News, ότι στο πηδάλιο του μοιραίου σκάφους «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία», δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου Θρασύβουλου Λυκουρέζου.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του ιδίου αλλά και των συνεπιβαινόντων στο ταχύπλοό του, οι επιστήμονες του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών αναφέρουν:

«Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο (άγνωστο άτομο 27913-Α). Από την ανάλυση του δείγματα 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR, που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα). Στο εν λόγω μείγμα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του αγνώστου ατόμου 29913-Α. τα υπόλοιπα προσδιοριθέντα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν σε έτερα άτομα. Από την ανάλυση DNA των δειγμάτων 4 (κουμπιά κονσόλας ραδιοφώνου), 7 (αριστερό χειριστήριο μηχανής και κουμπιά αυτού) και 13 (βάση καθίσματος θέσης αριστερά του κυβερνήτη) προέκυψαν αντίστοιχοι γενετικοί τύποι STR που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγματα).

Εν ολίγοις, πάνω στα χειριστήρια δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του κατηγορούμενου Θρασύβουλου Λυκουρέζου αλλά τουλάχιστον δύο άλλων αγνώστων ατόμων. Και τα μεγάλα ερωτήματα είναι: Αν δεν κυβερνούσε το σκάφος ο Λυκουρέζος, τότε ποιος κρατούσε το πηδάλιο; Γιατί, ο ίδιος όπως και οι συνεπιβαίνοντές του, αλλά και αυτοί που τους περισυνέλεξαν, ισχυρίστηκαν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα, έχει ήδη ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, ενώ στα επόμενα βήματά του είναι η υποβολή αιτήματος για εξέταση DNA σε όλους όσοι επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ