Δούκας: «Θα βάζουμε λουκέτο στα μαγαζιά που καταπατούν δημόσιο χώρο» - Εννέα σφραγίσεις καταστημάτων
Στη σφράγιση εννέα καταστημάτων προχωρά ο δήμος Αθηναίων για υπέρβαση κοινόχρηστου χώρου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η σφράγιση 9 καταστημάτων (Κ.Υ.Ε) , για χρονικό διάστημα 4 έως 10 ημερών, λόγω υπέρβασης της χρήσης κοινοχρήστου χώρου ή και χρήσης κοινοχρήστου χώρου άνευ αδείας. Άλλες 14 σφραγίσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Για σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε πρακτικές αυθαιρεσίας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε λουκέτο στα μαγαζιά που καταπατούν δημόσιο χώρο. Η Αθήνα ανήκει σε όλους τους πολίτες και όχι σε αυτούς τους λίγους που νομίζουν ότι μπορούν να γλιτώσουν τις συνέπειες μέσα από παραθυράκια. Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες δεν είναι "τραπεζοκαθίσματα προς ενοικίαση". Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Η ανοχή μας απέναντι στην παρανομία ήταν και θα είναι μηδενική. Προστατεύουμε την προσβασιμότητα σε όλη την πόλη», είπε ο Χ. Δούκας.
Από τα εννέα καταστήματα, που θα σφραγιστούν στις 19 Σεπτεμβρίου, τα τέσσερα βρίσκονται στο Ιστορικό Τρίγωνο (Αιόλου, Ερμού, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μητροπόλεως), δύο στο Κολωνάκι, δύο στο Θησείο και ένα στο Μοναστηράκι.
Συνολικά από τις αρχές του έτους έχουν υπογραφεί 116 σφραγίσεις.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Δημοσίων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, τόνισε: «Τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και προστατεύουν τους κοινόχρηστους χώρους. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η νομιμότητα θα τηρηθεί. Κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο. Όποια καταστήματα παρανομούν και τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια, θα σφραγίζονται».
Με προτεραιότητα την προσβασιμότητα, τη διαφάνεια και την ορθή χρήση του δημοσίου χώρου, ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα κι επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις και πρόστιμα, εφαρμόζοντας τη νέα κανονιστική απόφαση για την κατάληψη και αξιοποίηση στους κοινόχρηστους χώρους, από καταστήματα και επιχειρήσεις.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00